Over to års tavshed …

Da dette helvede af  ondskab begyndte i april 2010, – hvor jeg p. g. a. beskyldninger, hvis indhold ikke på nogensomhelst måde var blevet efterprøvet, – har I i øvrigt lagt mærke til, at bibelen er  fyldt med falske anklager?, – blev jeg og et par andre præster, . direkte i modstrid med kirkerettens bestemmelser, – af min kirke, læs: min biskop, gennem suspension hængt ud i offentligheden og overgivet til overfald, spot og spe fra pressens side.
Jeg meldte jeg mig til orde en enkelt gang, idet jeg på mine sognes hjemmeside citerede ypperstepræstens ord til Jesus i Matthæus-evangeliets kapitel 26, vers 52:
“Har du ikke noget at svare på dét, de vidner imod dig?”. Men Jesus tav! …”

Jeg har i dette stykke gennem godt to år,-  altså osse efter,  at hverken politi eller kirke kunne finde beviser for noget som helst og min suspension blev ophævet, –  gjort som han, og det kan vel næppe være forkert.

Anklagerne og pressen har jeg kunnet leve med. Men I, kære læsere,  drømmer ikke om, hvor forfærdeligt det er at opleve, at dén kirke, man af hjertet og med alle kræfter har slidt for i tredive år, til trods for, at den har afsluttet sagerne og henlagt dem, vedvarende udleverer én til spot og spe. Og hvordan det ér at opleve katolikker, – hvor relativt få det end drejer sig om, – som i hvert fald i messen beskæftiger sig med kærlighed og barmhjertighed, falde over én. Og I aner ikke, hvor svært det er at afstå fra at tage til genmæle, – ganske særligt, når man ingen vanskeligheder har med at formulere sig.

Naturligvis, – og dette er vel yderst menneskeligt, – glæder det så, når en Simon af Kyrene eller en Veronika dukker op i spalterne. Men strengt taget: Hvad betydning har overhovedet denne ‘debat’?? Jeg holder mig til et ord fra den hellige Vincent af Paul, som han vistnok har fra Sokrates: “Når nogen rakker mig ned,  ta’r jeg mig ikke af det, for jeg bli’r ikke ringere af det. Når nogen løfter mig op,  ta’r jeg mig ikke af det, for jeg bli’r ikke bedre af det. Jeg er dén, jeg er!” Gudskelov er det Gud og ikke Facebook og andre medier, der skal (be)dømme mig.

Efter at være ophørt som sognepræst for de tre vestsjællandske menigheder, som jeg har betjent gennem 26 år, skiftede jeg adresse fra Slagelse til Kalundborg og – efter dér at være moppet ud af biskoppen, – siden november 2011 til Sorø, i ganske udmærkede omgivelser.  Siden maj 2011 har jeg  været ‘freelance’ og virket som vikar, hvor man har bedt mig om det.

Indtil jeg nu den 23. juni 2012 har fået en skrivelse fra biskoppen, hvori han forbyder mig at gøre nogetsomhelst (ordet skal forstås bogstaveligt) nogensomhelst steder i hele hans bispedømme, – bortset fra i vores kapel her i Sorø, hvor jeg, sammen med min medbror,  kan fejre messe og tidebøn og invitere hvem jeg vil, til at deltage.

Stifteren af min ordensfamilie, Louis-Marie de Montfort var en fantastisk præst, som levede omkring år 1700. (Montfort betyder ‘stærkt bjerg’; det skal man være for i min sammenhæng at overleve, og hvor har han givet mig kræfter). Han blev smidt på porten af fire biskopper. Ingen af biskopperne er siden blevet erklærede helgener, men Montfort blev det.

Jeg har fastholdt, hvad jeg har gennemgået siden april 2010 i en bog, som jeg foreløbig har liggende og som jeg sikkert vil skrive videre på. Hvis nogen af ærligt hjerte virkelig gerne vil høre, hvad jeg synes og mener, er de velkomne til at kikke forbi hos mig.

‘Den der tier, samtykker’, siger man .. Nej bestemt ikke. Jeg har indtil nu tiet. Men jeg har ikke på et eneste tidspunkt samtykket.

‘Tier’ gør jeg nu ikke længere. Denne blog har jeg oprettet for, når jeg finder det opportunt, at have en mulighed for at meddele mig. Og dette opslag er således det første i en række, som jeg forudser, ikke vil udeblive!

Lad mig sluttelig påpege, at dét, der gælder for alt tilbudt læsestof, naturligvis osse gælder hér, nemlig: At ingen har læsepligt!!  Hvis man er interesseret i, hvad jeg mener, så værsgo’. Hvis man bare vil orientere sig, til glæde, til selvvalgt forargelse, til kontrol eller til afvisning: så værsgo’. Vil man helst være fri: jamen, så spring over!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s