– nu osse i folkekirken???

Hjælpepræst i Hvalsø / Særløse menigheder her på Midtsjælland, Søren E. Jensen (som for øvrigt for år tilbage i menighedernes sogneblad ‘belærte’ sine læsere om katolske forhold med et indhold,. som jeg var nødt til at imødegå i samme blad) fortæller i dagens KD om en tjenstlig samtale med sin biskop, som følge af, i en prædiken, tilsendt stiftets webredaktør til offentliggørelse, uden virkeligt belæg at have beskyldt biskoppen for, i et bestemt forhold, at have overskredet sine kompetencer og handlet på kanten af magtmisbrug. Biskoppen har efterfølgende tildelt ham en mild påtale og præsten finder det helt i orden.

Men alligevel har Søren Jensen en tilføjelse. Og det er denne tilføjelse, jeg finder interessant: Søren Jensen skriver:

“Jeg vil advare mine kolleger i Roskilde stift. Hvis I sender et indlæg til stiftets webredaktør skal I vide, at biskoppen er medlæser. Det er fast procedure, at biskoppen får videresendt afviste indlæg til orientering. Dernæst mener jeg, at det er problematisk, at biskoppen rejser en sag, som han selv har en aktiv rolle i, da det jo er biskoppen, der er blevet kritiseret. Her kunne man appellere til, at biskoppen brugte andre midler end de tjenstlige kanaler, – også selvom han formelt og substantielt har ret til at gøre det.

Fortsætter denne praksis kan resultatet efter min mening nemlig kun blive, at vi får en mere forsigtig kirkelig debat: en samling utrygge præster, – og en fjern biskop!”

Tilføjelse

I dag den 15. august, på the very day for festen for jomfru Marias optagelse i Guds himmel (men det aner skribenten næppe) bli’r pastor Søren Jensen i KD bakket op af pastor Anders Kjærsig fra Odense-egnen, der samtidig fortæller os, at den gode præst i vor umiddelbare nærhed, nemlig Frederik Berggren Smidt (gudskelov er der da hæderlige mennesker med dét fornavn, – kronprinsen ikke at forglemme,- ellers ville det være noget rod) fra Tersløse osse har været ‘i møllen’. Og efter at have stillet spørgsmålet: “Hvor er retten til at ytre sig, hvor er viljen til uenighed?” konkluderer Anders Kjærsig:

“Det er ikke så sært, at der er ledelsesmæssige problemer i den danske folkekirke. det er heller ikke så sært, at der er flere præster, der sygemelder sig. Skal man som præst gå at være nervøs for sin biskop eller provst, fordi man har en anden betragtning af kultur, politik og teologi, hvem tør så udtale sig? Vi ender med en bovlam kirke! Undersøgelser viser faktisk, at de medarbejdere, der tør sige deres mening til ledelsen om ledelsen og i et sprog, ledelsen ikke nødvendigvis kan lide, ikke så let bliver stressede, depressive og dermed syge!”

Jamen, kære folkekirkepræster: Velkommen i bange-klubben! Jeg ved ikke, om ovenstående forklarer mig lidt om mit faktisk udmærkede helbred!

Nå, endelig så læser jeg på samme side et lille læserbrev fra min gode og fromme kollega i Esbjerg, der, i en ellers nydelig redegørelse konkluderende belærer os om, at de demokratiske tilstande i Danmark idag skyldes dét grundlag, der blev lagt af den hjemlige katolske kirke i mddelalderen…  
Goebbels kunne ikke have gjort det bedre!!

Reklamer

1 thought on “– nu osse i folkekirken???

  1. Givet er det, at hvis ikke man får luft for sine frustrationer, så bliver man syg! Men hvor er det rædselsfuldt, at der hersker sådan en magt kultur i kristne trossamfund, hvor ansatte ryster af skræk for deres leder, som skulle være deres tjener og ikke deres hersker, deres omsorgsgiver og ikke deres diktatoriske og enevældige strafudmåler.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s