‘Længe nok har vi bonderøve været ….’

Mens jeg endnu var sognepræst på Vestsjælland og indimellem læste ‘Sjællands Tidende’ var der engang en person, der sagde til mig: “Du skal behandle dét eksemplar, som du står med i hånden, med stor veneration. Måske er det sidste udgave af bladet!”

Avisen udkommer imidlertid stadigvæk! Under titlen ‘Sjællandske’. Ufatteligt, at den, med det niveau og med dét abonnementstal, den fremviser, ikke forlængst er gået ind. I dag informerer den Vestsjællands befolkning om, at en ny katolsk sognepræst, med bopæl i Slagelse, er indsat i området. Man må virkelig sige, at ‘Sjællandske’ er først med nyhederne. Den omtalte sognepræst blev indsat for 14 måneder siden! Altså for over et år siden!  Men nevermind! Hvordan er det man siger: “Bedre sent end aldrig”? , eller: “Den, der ager med stude kommer osse med!”:..?? Hurra for ‘Sjællandske’.. Først med nyhederne!!! Længe nok har vi bonderøve været …

Nu får vi så at vide, jævnfør TV2Øst’s hjemmeside, at ‘Sjællandske’ meddeler, at den ny sognepræst, – stakkels mand, – skal ‘redde den katolske kirke!’. Sikke dog en opgave man gi’r ham! Jeg kommer her til at tænke på Napoleon, som før sit togt mod Rusland, sagde til paven: “Nu knuser jeg Rusland, og bagefter kommer turen til den katolske kirke. Så knuser jeg den!”. Paven til Napoleon: “Det får De svært véd, Deres Majestæt! Biskopper og præster har uden resultat prøvet i 1800 år!”

Ingen af os præster kan redde kirken. Tværtimiod. Det kan kun dens Herre, Jesus Kristus, – på trods af biskopper og præster. Allerede Jesu udvælgelse af sine apostle cementerede teorien om de forhåndenværende søms princip. En Peter, der ikke vil kendes véd ham, og af Jesus bli’r tituleret ‘Satan’, og en Judas, som forråder ham og sælger ham for 30 sølvpenge!?
Paulus siger det mildere: “X plantede, Y vandede, men Gud gi’r væksten!” Sådan er dét bare, – som radikale fru Vestager ville sige det!

Men bortset fra dét, så er der aktuelt faktisk lidt at redde: Den automatiske klokkeringning, som vi fra Montfortkommunitetet fik foræret af en rig dame fra Glostrup (100.000 kr.) , er nu i fare, fordi en hær af duer, siden vi har forladt Slagelse,  har invaderet det ubevogtede kirketårn og truer ikke bare de elektroniske installationer, men osse ‘Sjællandske’s ny journalist, – umiddelbar genbo til vores kirketårn. Han skal nok ikke opholde sig for meget på sin altan, hvis han vil undgå ‘velsignelser’ fra oven. Kirkens hoveddør trænger osse til en redning, idet den massive bundklods, som faldt af 14 dage efter vores fraflytning maj 2011, endnu ikke er genindsat. Og den ene elektriske lampe efter den anden sætter ud uden at blive udskiftet.

‘Sjællandske’ véd ydermere at berette, at jeg som sognepræst er blevet ‘fjernet efter beskyldninger om overgreb mod børn’. Mine papirer udviser imdlertid først og fremmest:

1. at politiet ikke rejste tiltale
og at den kirkelige undersøgelse ikke kunne bevise noget
2. at min suspension blev ophævet.
3. at jeg søgte pension.
4. at jeg fik den bevilget.

At det altsammen skete omkring den 01. april (2011), beretter ikke ‘Sjællandske’ til at komme med egne aprilsnar-fortolkninger. Og slet ikke at videregive, at jeg er blevet beskyldt for pædofili. Det er direkte løgn. Jeg har en ren børne-attest!

Gudskelov behøver jeg ikke at beskæftige mig med dette injurerende og involvere min advokat, for den katolske kirke har jo en informationstjeneste!  Og jeg er hundrede procent sikker på, at vor dyrtbetalte informationschef, når han læser artiklen i ‘Sjællandske’ (gør han det ikke, hvad betaler vi ham så for??) naturligvis sender en reprimande og et dementi til avisen. Sådan gør ethvert firma, der har omsorg for sine medarbejdere.

Med hensyn til ‘lig i lasten’??  Joh.. jeg tror, jeg har små halvandethundrede… Det er det ca.-antal, som jeg gennem min tid som sognepræst har begravet… Den ‘ny’ sognepræst er som nævnt heller ikke nyere, end at han vist osse allerede har et par stykker ..

Lad os nu foreløbig gå ud fra, at der en langt fra historien om den store paves romerske butler til historien om en lille biskops vestsjællandske ditto .. eller ligner de måske på enkelte punkter hinanden ????

Reklamer

3 thoughts on “‘Længe nok har vi bonderøve været ….’

 1. I aften sendte de på DR1 et program “Hængt ud på forsiden”. Det var om Naser Khader, der i 2007 af Se og Hør blev beskyldt for at have benyttet sig af sort arbejde. Til trods for at det forlængst var dementeret, så bliver man i pressen ved med at skrive om ham, at han havde benyttet sort arbejde “indtil flere gange”, så der “tegnede sig et mønster”. Nu var han dødtræt af det og ville via sin advokat gå rettens vej. For som han sagde, så var han sikker på, at halvdelen af Danmarks befolkning med garanti ville mene, at “arh…. der er nu nok noget om det…”, så selv om det nu igen ville betyde fornyet interesse om den “sag”, så ville han altså, ad rettens vej, renses.
  Naser Khaders “sag” ligner til forveksling det, som Stephen Holm er udsat for. Bare er det endnu mere modbydeligt, hvad man har generet pastor Holm med.

 2. Min svigermor, som har boet i Slagelse siden 1967 fortalte mig den store nyhed i telefonen i søndags. “Har du hørt, der er kommet en ny katolsk pater til byen”. I det første uforstående øjeblik troede jeg der var kommet en afløser for Michel. Jeg har godt nok ikke læst om endnu en præsterokade i KO, men på den anden side kunne man heller ikke afvise det, med de konstante præsterokader biskoppen foretager. Det er ligesom i den offentlige forvaltning: Ledelserne foretager konstant organisationsændringer, men de når sjældent at virke før den næste ændring afprøves. Måske skulle man lede efter problemet et andet sted!
  Nå jeg blev hurtigt klar over at der trods alt måtte være tale om en provinsavis meget specielle forståelse for nyhedsformidling.

 3. Overskriften til ovenstående essay har jeg hentet, mener jeg, fra en gammel revyvise, der handlede om landbrugsstøtte. Den gik/går på melodien “Den toppede høne”. Jeg citerede kun første linje, men nu vil jeg tilføje den anden, som jeg husker lissågodt :

  “Længe nok har vi bonderøve været,
  nu ka’ det fa’en gal’me osse være nok!”

  Nok! – blev det faktisk. Men overraskende (?) ikke på grund af min formodede omsorg fra mit firmas side, derimod fordi min advokat gjorde bladets direktør opmærksom på det injurierende. En notits på bladets side 2 i dag torsdag d. 11. retter således den mandag d. 08. bragte påstand.

  For, ikke sandt:: “Nu ka’ det fa’en gal’me osse være nok!”

  PS: Min efterfølger i sognepræsteembedet har efterfølgende ladet mig vide, at den på TV2Østs hjemmeside bebudede redningsaktion for den katolske kirke er indledt ved at problemet med duerne i kirketårnet nu skulle være løst! Gudskelov!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s