Om manglende tillid til kirkens ledere …

Umiddelbart efter, at Weekendavisen har bragt Poul Pilgaards store, analyserende artikel om forholdet mellem ledelse og præster/kirkefolk i den katolske kirke i  Danmark, bringer Kristeligt Dagblad i dag mandag d. 18. februar en artikel af katolikken Andreas Rude under overskriften:

TYSKE KATOLIKKERS TILLID TIL KIRKENS LEDELSE ER KORTSLUTTET
– med underoverskrift:
Tillidskrisen mellem lægfolk og biskopper er katastrofal. ..

Der indledes følgende:
Indeklimaet er ikke godt i den tyske, katolske kirke. Tilliden til kirkens ledelse synger på sidste vers .. Vigtige beslutninger bli’r taget henover hovedet på de troende .. uden at biskopperne har forståelse for de udfordringer, som lægforlket står overfor i deres hverdag …

Senere hedder det:
Mistroen er blevet kronisk, og katolikkerne føler sig yderligere fremmedgjorte, når de oplever, at deres sognekirke bliver lukket på grund af strukturændringer, når sognepræsten erstattes af en udenlandsk præst uden de nødvendige sprogkundskaber, eller når det engagerede lægfolk bliver trængt ud i periferien

Udsagnene er resultat af en gennemført stor undersøgelse blandt katolikker, en undersøgelse, som i artiklen osse kommenteres fra protestantisk side, hvor kommentatoren lader skinne igennem, at det protestantiske ikke er et alternativ:
“Det er påfaldende, at den grundlæggende tro på det kirkelige hierakis overlegenhed, inklusive paveembedet, næsten ikke er bekadiget. Det er de nuværende repræsentanter for hierakiet, der vækker ubehag!”
Ordet ‘utroværdighed‘, nævnes igen og igen

Sluttelig i artiklen hedder det:
“Det handler om, at ens egen religiøsitet forstummer, når kirkens sprog ikke mere kan bruges som hverdagssprog. Fantasiløsheden er den største fare for kirkens fremtid.

Reklamer

1 thought on “Om manglende tillid til kirkens ledere …

  1. Det er da et pudsigt tilfælde, at Kristeligt Dagblad netop nu, efter Weekavisens analyse i sidste nummer, kommer med en tilsvarende analyse af de tyske forhold. Hvad mon det skyldes, at det ikke er Den katolske Kirke i Danmark, Andreas Rude beskæftiger sig med, for det lyder som om, det er fuldstændig identiske problemer i de to “lokalkirker”?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s