Kejserens nye klæ’er

Vi lærte, at Schade blev kaldt ‘den lyse digter’, og når vi læste hans digte, forstod vi hvorfor.

For øjeblikket tales der ikke om ‘den lyse digter’, men igen og igen om ‘den unge digter’. Ok, indimellem osse om hans såkaldte digte, men ellers lisså meget om hans sex med sin  sagsbehander, blowjob, givet ham af  Pia Kjærsgaard og tæven folk hårdt nok  til at lande direkte for dommeren.

Ung er han stadigvæk, 19, men digter..??? Fantastisk, som vi har hjulpet denne ubehøvlede senpupertetsfyr til selv at tro på, at han er digter, hjulpet ham til at sælge sig selv som sådan og finde kunder til at lytte til hans uudholdelige reciteren af hjemmebrygget  lokums’prosa’ på koran-tone og bjergtage en hel nation, som  falder ned på ‘bedetæppet’ for ham og køber hans  . . . .,  hvilket naturligvis har bestyrket ham selv i at mene, offentligt  at kunne sige og gøre. som det passer ham, fordi interessen omkring ham i den grad er gået ham til hovedet, så han tror at kunne forvente have samme urørlighed som kronprinsen.

Men strengt taget er han uskyldig. Det er OS, der har bildt ham det ind!

Han er det indtil nu det bedste bevis på, at H. C. Andersen ikke forgæves  har skrevet eventyret  ‘Kejserens nye klæ’er. Hvornår hører man den første højt og tydeligt erklære:  “Jamen, han har jo ikke noget på!”

Jeg har ikke set Ulf Pilgaard i Cirkusrevyen, men Andreas Bo’s parodi på ham hér afslører rent faktisk, at der ikke er noget at parodere.  Andreas Bo er bedre end originalen…

Reklamer

5 thoughts on “Kejserens nye klæ’er

 1. Yahya Hassan er en ungdomsoprører og provokatør, men man skal nu ikke glemme, at han satte livet på spil, da han afslørede, hvordan vold og undertrykkelse, løgn og socialt bedrageri var normalt i de muslimske kredse, han voksede op i. Noget der har medført, at han af sine egne er truet på livet, så han konstant må omgives af livvagter.

 2. Jeg er helt enig i din karakteristik af Yahya Hassan. En utålelig og flabet gadedreng, der intet litterært har at byde på.
  Da han forleden blev dømt for vold kaldte han dommer og domsmænd “landsbytosser”
  Et begreb der jo ikke er ukendt for ham, da det passer perfekt på de som sætter ham på den ophøjede piedestal, hvor han ikke høre hjemme.

 3. Digter nej! Men nu i aften i TV2 News Kulturen: En halv time med ham. Velovervejet, velformuleret, præcis, vedkommende. Og fremført i en helt igennem acceptabel tone, der gjorde ham nærmest sympatisk. Er han nu endelig blevet voksen?? I hvert fald var han for mig denne aften en overraskende oplevelse. I aften var jeg helt på HANS side!

 4. Nedenstående er citat fra et møde mellem Dan Uzans far og Yahya Hassan ved fredsringen omkring synagogen og det tegner også et billede af en tiltalende ung mand.

  “Det var tid til fredelig forening, da jøder og muslimer lørdag eftermiddag mødtes i en fredsring omkring synagogen i Krystalgade, der for præcis en måned siden var ét af gerningstederne, da København for præcis en måned siden blev ramt af terror og en ung mand skød og dræbte den jødiske vagt Dan Uzan til en jødisk konfirmation.

  Lørdag var folk mødt talstærkt op til arrangementet, og muslimer såvel som alle andre havde mulighed for at vise deres sympati med ofrene for terrorangrebet.

  Blandt de fremmødte var Dan Uzans far og den kontroversielle digter Yahya Hassan, og da de mødte hinanden foran synagogen benyttede sidstnævnte lejligheden til at beklage terrorangrebet og drabet på Dan Uzan på vegne af alle muslimer.

  – Der er ikke nogen almindelige muslimer, som synes det er i orden, hvad der er sket, så vi undskylder, hvad der er sket, og vi støtter dig, sagde Yahya Hassan til Dan Uzans far.

  Og den gensidige respekt var tydelig, og Dan Uzans far svarede igen med en opfordring til den unge digter.

  – Du skal ikke undskylde. Du skal være dig selv, og du skal være, som du er. Det er det vigtigste. Jeg ved, hvad du har, og det er enestående som menneske, og du skal bruge det til at vise verden, hvilken værdi du har som menneske. Du skal ikke tænke på, hvad andre tænker om dig. Jeg takker for dine holdninger som menneske, sagde Dan Uzans far”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s