– ikke afladsbreve, men . .

Fra 2005 til 2012 betjente Montfortkommunitetet, udover Slagelse, Kalundborg, Holbæk og Fredericia,  osse det lille Assens. Assens havde været lukningstruet, men vores kommunitet tilbød  Odense, som Assens   hørte under,  at overtage ansvaret for kirke og menighed, og med bispedømmets godkendelse blev det sådan. I kommunitetet delte vi opgaverne således mellem os, at  p. Thomas  Birkheuser, som var sognepræst i Fredericia, tog sig af det pastorale: ugentlig søndagsmesse m. m. – mens jeg fra Slagelse på Sjælland styrede det praktiske og det økonomiske.

Selv vurderer vi, at vi nogenlunde fik styr på det. Menigheden voksede med en trediedel og kirkegængernes antal med to trediedele. Aktiviteter blev født igen. Det meget smukke kirkerum fra 1927 blev på vores regning sat i stand, et lille orgel blev anskaffet, den bestemt ikke velvedligeholdte ‘præstegård’, der ikke desto mindre fungerede som udlejningsejendom og var menighedens økonomiske sikkerhed, holdtes kontinuerligt oven vande, så vi kunne, da vi blev fjernet fra Assens, videregive en kasse med kr. 100,000.

Vi havde en klar formodning om, hvorfor vi skulle væk fra Assens, for vores tilstedeværelse passede ikke ind i planerne méd at få stedet lukket og afhændet. Nu viser det såkaldte ny katolske Danmarkskort, at vores formodning var rigtig.  Ikke kun Assens, men osse det nyistandsatte og tip-top-moderne Nyborg, – gennemført smukt kirkeanlæg med ny præstegård, -. er méd i lukningspuljen.

Men i modsætning til menigheden i Nyborg, der, – efter min subjektive vurdering, – nærmest er som får, der føres hen for at slagtes (Apg. 8,32), – så har vi i Assens efterladt mere end bygningerne. Vi har åbenbart efterladt en mini-menighed med et mega-gå-på-mod. Ikke nok med, at man har stiftet en forening til kirkens bevarelse, som har stor interesse i byen  (efterfølgende har man gjort det samme i Maribo), – man har nu osse på det seneste stiftet et anpartsselskab med dét formål, at dette selskab, hvis/når kirken sættes til salg, vil gå ind som køber.

Den hellige Montfort stiftede sit Maria-selskab med det formål, at det skulle være en gruppe, som rejste fra sogn til sogn med det formål at genoplive det kristne liv og give menighederne nyt gå-på-mod, Vi glæder os over at opleve, at dette faktisk er sket i Assens og oplever samtidig, at vores efterfølger i embedet, den de-facto-sognepræst i Odense, pater Bernhard Kofod CSsR er smittet af glæden over dette liv i den ganske lille  menighed, – under hundrede medlemmer..

Skulle du, kære læser, have lyst til at købe, – ikke at afladsbrev, men en anpart (500 kr.) i anpartsselskabet, officielt kaldet ‘kapitalselskabet Assens ejendom, Nørregade 3 Asp’,-  så kan du henvende dig til mig, og jeg skal lede dig videre til rette vedkommende. Osse, hvis du vil melde dig ind i støtteforeningen (årligt kontingent: 200 kr.)

“Når pengene i kisten klinger
af glæde klokken i Assens ringer!”

Skulle købet i Assens ikke blive til noget, vil anpartsejerne ved selskabets opløsning få deres penge betalt tilbage. Men hvorfor skulle det ikke blive til noget?? Da baptisterne solgte deres lille kirke i Slagelse, måtte de efterfølgende opleve, at den var blevet omdannet til bordel. Vi må  gå ud fra, at bispedømmet ikke ønsker noget lignende, men vil glæde sig over at kunne afhænde den smukke kirke i Assens til et selskab, som: 1. vil stille kirken til brug for den romersk-katolske menighed. 2. vil bruge kirken som koncertsted for til rummet pasende musik. 3. og videreføre udlejningen af de to lejligheder i ejendommen Nørregade 3.

Nå, så glemte jeg iøvrigt at fortælle, at to af menighedens lokomotiver til menighedsbrug har erhvervet et lille hus, beliggende i skyggen af den store gamle katolske, nu den danske folkekirke  tilhørende bysognekirke Vor Frue, således at den katolske kirke er repræsenteret midt i byen. Glemte osse at fortælle, at menigheden selvfølgelig(!!) har sin egen Facebook-side. Men det ske hermed:

https://www.facebook.com/pages/Vor-Frelsers-Kirke-Erl%C3%B6serkirche-Church-of-our-Savior-Assens-Danmark/679169282201280?fref=ts

Kære Assensfolk! Vi montfortanere er stolte af jer. I gør os ære. Må den hellige Montfort velsigne jeres utrættelige initiativer. Husk at tænde lys ved hans statue i kirken, særlig nu, hvor vi forbereder os på at fejre 300-års-dagen for hans himmelske fødselsdag (28. april 2016)..

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s