O, holy priest of God!

I går eftermiddags celebrerede jeg messe for Moder Thereses søstre på Nørrebro i København, – sammen med den lille menighed, som de samler omkring sig. De fortæller at de har været i deres beskedne røde hus i Sigurdsgade nu gennem 21 år, og at en stor del af deres apostolat ér,-  jvf. Matt. 25, 35,  – at give de sultne at spise. Det sker i en hyggelig samlingssal, fra et køkken, der stråler af properhed. Hver middag bænker der sig mellem fyrre og tres personer, – flest i weekend’en.

Jeg gik i det lille sakristi for at ‘iføre mig paramenterne’, som det hedder, hvorefter mine øjne faldt på et ophængt skilt over fremlæggelsesbordet. Et citat af Moder Therese, – selvfølgelig:

O, holy priest of God!
Celebrate this mass
as if it were
your  first mass
your last mass
your only mass

Du Guds hellige præst:
Celebrér denne messe,
som var det
din første messe
din sidste messe
din eneste messe.

Jeg sjusker aldrig, når jeg fejrer den hellige messe. Den har gennem mine snart 35 år som præst været hver dags højdepunkt. Og med Guds nåde som største hjælp kan jeg med taknemmelighed sige: Jeg har i de mange år ikke én eneste dag forsømt at celebrere messen.

Alligevel må jeg indrømme, at teksten i den grad slog mig og udvirkede i mig, at jeg med ekstra opmærksomhed og bevidsthed, – og i stor taknemmelighed, fejrede netop dén messe.

O, holy priest of God . . .

På  hjemmesiden for nabosognekirken vest for vores domicil kan man læse:
Ingen hverdagsmesser pga ferie:
Der er ingen hverdagsmesser i ugerne 30 – 34 (23. juli – 24. august)

Noget lignende gælder vores egen sognekirke øst for vores domicil

Du kan være så meget ‘Holy priest of Gud’, som det skal være.  Hér kommer du ikke på tale som vikar, omend du bor ganske tæt på. Hellere aflyses messerne.

Og det sker ganske sikkert med biskoppelig velsignelse.

Men lad mig så i stedet indbyde jer, der så længe må undvære hverdagsmesser, til at køre de få kilometer til vores lyse, smukke Skt. Montforts kapel på Lærkevej i Sorø. Messetiderne kan I finde på vores hjemmeside: www.montfort.dk – under linket ‘liturgi’.

I skal være velkomne! Jeg vil gøre mig umage med at celebrere hver messe, som var den min første, min sidste, – og min eneste.

Reklamer

2 thoughts on “O, holy priest of God!

  1. Meget smukt beskrivelse af din messefejring hos Barmhjertighedens Søstre. Mærkeligt at sognepræsterne i din nærhed ikke forhører sig om du eventuelt kunne fejre en enkelt hverdagsmesse om ugen i deres sognekirker, så menighederne på stedet får tilbuddet den ene dag. Hvis du altså ville påtage dig den opgave? . . .

  2. Dette smukke ‘skriv’ fra dig glæder mig meget, kære Stephen.
    (hvor sørgeligt med alle disse aflyste messer).
    Kh.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s