Om stephen holm

– født og opvokset på Sydfyn, døbt i folkekirken, blevet katolik som 14-årig, læreruddannet på Skaarup Statsseminarium med musik på linje. Efterfølgende ‘job’ som musiklærer gennem elleve år ved en folkeskole i Nordsjælland og samtidig organist og kantor ved Skt. Vincents Kirke i Helsingør

Tilknytning til montfortanernes kongregation (katolsk ordenssamfund) Præsteuddannelse (Teologi/filosofi) ved et præsteseminarium i Tyskland.
Diakon- og præsteviet i 1984 af biskop Hans Martensen.
Kapellan ved Vor Frue Kirke i Slagelse og Skt. Mariæ Kirke i Kalundborg (1984-1985)
Sognepræst ved Vor Frue Kirke i Slagelse, Skt. Mariæ Kirke i Kalundborg og Skt. Elisabeths Kirke i Holbæk (1985-2011)
Administrator ved Vor Frelsers Kirke i Assens (2005-2012)
Forstander for Montfortkommunitetet siden 1983
Lokal-leder af den internationale montfortanske association (tredieorden) “Maria, Hjerternes Dronning” (1995-2012).

Efter indgivet ansøgning pensioneret som sognepræst sommeren 2011,
–  siden november 2011 med residens i Sorø: ‘Maison Montfort”,
Skt. Montforts kapel.
Vores montfortanske hjemmeside har adressen:
http://www.montfort.dk, vore facebookside: “Montfortgruppen”
Hjemmesiden oplyser kontaktmuligheder,

Efter at have overstået en turbulent tid (2010-2011), hvor jeg har været udsat for lidt af hvert (beskyldninger om blufærdighedskrænkelser og ydmygende behandling fra min kirkes side = suspension), troede jeg ved disse sagers afslutning, at en normal hverdag ville vende tilbage. Men fakta blev, at jeg fra ultimo juni 2012 fornyet befandt i en for mig nu helt uacceptabel situation = isolation, – forårsaget af min biskop, – værre end dén fra 2010-2011.
Men mens jeg under min suspension ikke offentligt havde udtalt mig om nogetsomhelst, – bortset fra en enkelt replik i Irene Thyrris TV-udsendelse, hvor de af biskoppen udstillede præster kom til orde, – meldte sig, efter netop nævnte biskoppelige overgreb,  hos mig et nødvendighedens behov for frit at kunne ytre mig, hvilket juli 2012 førte til oprettelse af denne blog, – idet den højt lovsungne ytringsfrihed jo som bekendt ellers er totalt afhænging af  mediernes villighed til at viderebringe, hvad de tilsendes.

I december 2017, – udspecificeret i marts 2018, – har den katolske kirkens Højesteret i Rom, – efter indklage fra mig, –  fordømt biskop Kozons overgreb på mig af juni 2012 og stemplet dem som ulovlige, – samtidig med, at andre biskoppelige fejl overfor mig er blevet påtalt. Biskoppen har således marts 2018 officielt måttet ophæve sit isolationspåbud.

. . . .

Hvad der gælder for alt tilbudt læsestof, gælder osse hér, nemlig: At ingen har læsepligt!!  Hvis man er interesseret i, hvad jeg mener, så værsgo’. Hvis man bare vil orientere sig, til glæde, til selvvalgt forargelse, til kontrol eller til afvisning, så værsgo’. Vil man helst være fri?:  Jamen, så spring over!

Jeg har parallelt en ‘tom’ facebookprofil, men har en tid igennem været medlem af den åbne facebookgruppe “Ucensurerede katolske stemmer”, hvor jeg ikke sjældent giver mit besyv med.

Når modløsheden strejfer mig, og jeg m. h. t. mine skriverier tænker: Hvad nytter det?, – så sparker Kai Munk mig videre med én af sine kærnesætninger: “Spørg aldrig, aldrig, aldrig om det nytter, men om det er sandt!”

Det bestræber jeg mig på, at det skal være!

Velkommen her på min blog. Og god læselyst! Der er nok at tage fat på.

Til dém, der ‘abonnerer’ (‘follow’) på mine opslag, henviser jeg til følgende vigtige bemærkning:

https://stephenholm.wordpress.com/2014/07/16/en-bibemaerkning/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

. Click the Edit link to make changes to this page or add another page.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s